Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

POLETNI VZPONI

Poleti se poizkušamo osredotočiti na bolj ali manj zahtevne plezalne vzpone v naših gorah in Dolomitih ter na vzpone na visoke alpske vrhove. Če imate kakšno željo ali vprašanje na to temo, se nam brez skrbi oglasite.

Za vse ture vam bomo podrobno svetovali glede potrebne opreme, morebitnega nakupa ali  vam manjkajočo opremo brezplačno posodili.

Vseeno pa naj dam nekaj primerov popularnih tur:

  • Smeri v severni steni Triglava (Slovenska smer, Nemška smer, Skalaška, Čopov steber).  Gre za našo največjo, najlepšo in najbolj znano steno.  Želja preplezati jo po eni od njenih 100 alpinističnih smeri bi morala biti v vsakem “šopku želja” strastnih gornikov. Cene se gibljejo od 280 € (350 € za dva gosta) za Slovensko smer, do  560 € za Čopov steber.
  • Vzponi v Dolomitih; Tri Cine, Tofana Di Rozes, Marmolada. Dolomiti predstavljajo raj za ljubitelje zahtevnejših pristopov ali plezalnih smeri. Skala je tam namreč s svojo trdnostjo in razčlenjenostjo  plezalcu nadvse prijazna. Vzpone je mogoče opraviti tudi ob enodnevnih izletih. Seveda je lepše tja oditi za nekaj dni.
  • Vzponi v zahodnih Alpah. Največ povpraševanja dobimo za Mont Blanc in Matterhorn. A poleg teh dveh obstaja še 80 gora višjih od 4000 metrov. 🙂